Pasta z twarogu i makreli z bazylią

  • wyświetlono: 88 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pastę robi się dość szybko i jest bardzo smaczna. Jest smacznym dodatkiem do kanapek. Gdyby nie obieranie ryby z ości, to robiłabym ją codziennie. Jest przepyszna i bardzo pożywna, jest miłym urozmaiceniem kanapek.

AnetaJ
  • 1 porcje
  • 1min
  • Łatwy

Składniki

250g twarogu
1 wędzona makrela
2 łyżki śmietany 18%
1 cebula dymka
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
Sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z twarogu i makreli z bazylią

  • 1. Wędzoną makrelę obieramy upewniając się, że nie została żadna ość. Cebule dymkę drobno kroimy.
    Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, dodajemy rybę, śmietanę, cebulkę i posiekaną bazylią, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilwędzona makrelapasta z makrelipasta z twarogupasta do chlebaprosty przepispasta z rybąPasta z twarogu i ryby

Komentarze

Podobne przepisy

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna

Pikantna pasta z makreli

Dodane przez: Kasia_S

Pikantna pasta z makreli

pastę podaję na pieczywie oraz...

Pasta z makreli z anchois

Dodane przez: Kloruś

Pasta z makreli i anchois

Pyszna pasta z makreli z dodatkiem...

pasta z bryndza

Dodane przez: klementynka

pasta z bryndzy i makreli

Każdy dla odmiany czasem lubi zjeść...

Tradycyjna pasta z makreli

Dodane przez: szpileczka

Tradycyjna pasta z wędzonej makreli

Taką pastę robię najczęściej.

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

Dodane przez: Kloruś

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

Klasyczny przepis na pastę z makreli...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE