Pasta z twarogu i makreli z bazylią

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pastę robi się dość szybko i jest bardzo smaczna. Jest smacznym dodatkiem do kanapek. Gdyby nie obieranie ryby z ości, to robiłabym ją codziennie. Jest przepyszna i bardzo pożywna, jest miłym urozmaiceniem kanapek.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g twarogu
    1 wędzona makrela
    2 łyżki śmietany 18%
    1 cebula dymka
    2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z makreli

Pasta z twarogu i makreli z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzoną makrelę obieramy upewniając się, że nie została żadna ość. Cebule dymkę drobno kroimy.
    Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, dodajemy rybę, śmietanę, cebulkę i posiekaną bazylią, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować