Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)

  • wyświetlono: 542 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Prosta, szybka i bardzo smaczna pasta do smarowania pieczywa.

EsmeraldaZeSmakiem
  • 15min

Składniki

Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)





SKŁADNIKI: czas przygotowania 15 minut

200 g twarożku naturalnego do smarowania pieczywa typu "Philadelphia"
100 g tuńczyka z puszki (odsączony z oleju)
100 g oliwek (zielonych) np. z anchoas
100 g papryki konserwowej
1/4 czerwonej cebuli
sól, pieprz, bazylia


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)

  • 1. WYKONANIE:
    W salaterce wymieszać twarożek z tuńczykiem, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę konserwową i oliwki. Przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wszystko dokładnie połączyć.
    Tak przygotowaną pastę wykorzystać do smarowania świeżego pieczywa lub tostów.
    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwiloliwkipaprykatuńczykpastapieczywo

Komentarze

Podobne przepisy

image-15qb77n

Dodane przez: beniawojt

Witaminowa pasta do pieczywa

Ta pasta to bomba witaminowa,sycąca,...

Zdrowa pasta warzywna do kanapek

Dodane przez: kasia_m86

Pasta warzywna do pieczywa

Pyszna i zdrowa pasta do pieczywa....

Pasta śledziowa do pieczywa

Dodane przez: Kloruś

Pasta śledziowa do pieczywa

Łatwa i szybka pasta do pieczywa....

pasta z serka wiejskiego i warzyw

Dodane przez: Martyna1991

Pasta wiejska do pieczywa

Wiejska bo z serków wiejskich oraz...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

Brokułowa pasta do pieczywa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Brokułowa pasta do pieczywa

Zapraszam na smaczną i zdrową pastę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE