Pasta z tuńczyka i bazylii

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zachęcam wszystkich do spróbowania. Tuńczyk, bazylia, czosnek i cytryna wspaniale się komponują. Idealna na kanapki.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
    1 czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    Sok z połowy cytryny
    1 łyżeczka bazylii
    Sól, pieprz do smaku

Pasta z tuńczyka i bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić. Dodać do niego posiekaną drobno cebulę i czosnek. Wymieszać wszystko z bazylią i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną pastą smarować pieczywo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy