Pasta z tuńczyka do chleba

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna pasta rybna na kanapki w kilku odsłoanach. W wersji wiosennej z nowalijkami, letniej z pomidorem, a zimowej z ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Wykonanie tej pasty zajmuje tylko kilka minut, dłużej trwa delektowanie się jej smakiem

  • 10 min

Składniki:

  • • 250 g białego twarożku
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku

Pasta z tuńczyka do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Tuńczyka osączyć z zalewy i wymieszać z twarożkiem i majonezem.
    • Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
    • Podawać jako pastę do chleba z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Porady

Jest to dość popularna pasta, najczęściej robiona z dodatkiem śmietany. Ja dodaję majonez i sok z cytryny, co zaostrza jej smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy