Uwielbiam to danie bo jest dietetyczne. Makaron z soczewicy I mieso z indyka. Idealna kombinacja.. :)
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
250 gr. Makaronu z soczewicy
0,5 kg. Miesa mielonego z indyka
1 Cebula papryka czerwona
1 duza pieczarka,
0.5 l (sloik) Sosu pomidorowego do spaghetti
Swieza bazylia
Sol
Pieprz
Oliwa z oliwek
2 lyzeczki drobno pokrojonego Imbiru
4 zabki czosnku
Pasta z soczewicy z mielonym indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Salatka makaronowa z mielonym indykiem I imbirem.
Na poczatek gotujemy makaron ( soczewicy lub fasoli) odcedzic I odstawic na book.
W glebokim garnku z mala iloscia oleju smazymy ok.0.5 kg mielonego miesa z indyka I dodajemy okolo lyzke drobno posiekanego imbiru I czosnku. Smazymy przez okolo 15 minut. Nastepnie dodajemy cienko pokrojona cebule ( kroimy w paski dlugie I cienkie) oraz papryke czerwona ( plastry dlugie I cienkie) oraz drobno pokrojona 1 pieczarke. Smazymy przez jeszcze kilka minut. Nastepnie dodajemy sos pomidorowy do spagetti I drobno posiekane liscie bazyli (okolo 3 lyzki bazyli). Sol I pieprz do smaku.
Wszystko mieszamy razem .
Smacznego:)
Komentarze