Pasta z serka topionego z mlekiem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna i prosta, a troszkę niecodzienna!

  • 15 min

Składniki:

  • 100g serka topionego śmietankowego
    ¼ szklanki mleka
    1 łyżeczka masła
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    1 jajko
    Garść posiekanego szczypiorku
    Pieprz
    Papryka w proszku

Pasta z serka topionego z mlekiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek i masło roztopić w garnuszku na małym ogniu. Gdy stanie się płynny dodać mleko i musztardę, mieszać aż masa stanie się jednolita. Na koniec wlać roztrzepane jajko, podgrzewać cały czas mieszając, aż jajko się zetnie. Doprawić do smaku. Gdy masa delikatnie przestygnie wsypać połowę szczypiorku, zamieszać i przełożyć do salaterki. Ostudzić. Przybrać dekoracyjnie pozostałym szczypiorkiem i papryką w proszku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy