Pasta z sera żółtego i twarogu z paluszkami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Podana na razowym chlebie, koniecznie z pokrojonymi paluszkami i słodkim pomidorkiem koktajlowym.

  • Łatwy

Składniki:

  • PASTA::
    - ser żółty (np. podlaski): 125 gramów
    - ser twarogowy (miękki): 200 gramów
    - słodka śmietanka lub mleko: 2 łyżki
    - kminek mielony: 0.5 łyżeczki
    - sól (do smaku): 1 szczypta
    DODATKOWO::
    - paluszki słone pokrojone (1 łyżka na każdą kanapkę): 1 łyżka
    - pomidor koktajlowy (1 sztuka na każdą kanapkę): 1 sztuka

Pasta z sera żółtego i twarogu z paluszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać twaróg i śmietankę. Wszystko wymieszać. Doprawić kminkiem i solą.
  • 2. Pastę podawać na razowym chlebie, przybraną pokrojonymi w małe kawałki, słonymi paluszkami i przekrojonym pomidorkiem koktajlowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy