Pasta z sera feta

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś na śniadanie mam dla was pastę z sera feta na kanapki.
Miłego dnia.

  • 2 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie sera feta (270g)
    Kilka łyżek jogurtu naturalnego lub greckiego
    (2 łyżki naturalnego)
    Pietruszka zielona według uznania
    Czosnek według uznania (1ząbek)
    Pieprz

Pasta z sera feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z sera feta 1. Z opakowania wyjmujemy ser i wkładamy go do miski.
    Czosnek obieramy i drobno siekamy najlepiej dodać odrobinę soli i go rozetrzeć na miazgę.
    Pietruszkę siekamy i również dodajemy do miski z serem. Teraz czas na jogurt.
    Jogurtu dodajemy tyle aby powstała fajna masa idealna do smarowania nie za gęsta nie za rzadka. Doprawiamy pieprzem i gotowe. SMACZNEGO

Porady

Jeśli chodzi o dodanie jogurtu to zależy od ilości sera . Ponieważ opakowania są różne 200-250-270g. Ja w nawiasach podałam ile czego u mnie było. Tak przygotowana pasta nie tylko świetnie nadaje się na kanapki ale również jako farsz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy