Pasta z sardynek

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Pyszny dodatek do pieczywa który przygotujemy w kilka chwil z. Pasta z sardynek sprawdzi się również podana na krakersach jako smaczna przekąska na imprezę.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Sardynki w oleju ok 100 gramów
    1 mała dymka
    1 łyżeczka przecieru pomidorowego
    sól
    50 gramów sera twarogowego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    2 łyżki oleju z zalewy
    szczypta pieprzu

Pasta z sardynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę dymkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do wysokiego wąskiego naczynia.
    Sardynki odsączyć z oleju dodać do cebuli wraz z pozostałymi składnikami.
    Całość miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę.
  • 2. Możemy również pastę przygotować bez użycia blendera.
    Odsączone sardynki pognieść widelcem, cebulkę dymkę pokroić w drobną kosteczkę.Dodajemy resztę składników.
    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy