Pasta z sardynek

  • wyświetlono: 79 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny dodatek do pieczywa który przygotujemy w kilka chwil z. Pasta z sardynek sprawdzi się również podana na krakersach jako smaczna przekąska na imprezę.

Moje profilowe
  • 1 porcje
  • 10min

Składniki

Sardynki w oleju ok 100 gramów
1 mała dymka
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
sól
50 gramów sera twarogowego
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju z zalewy
szczypta pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z sardynek

  • 1. Cebulę dymkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do wysokiego wąskiego naczynia.
    Sardynki odsączyć z oleju dodać do cebuli wraz z pozostałymi składnikami.
    Całość miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę.
  • 2. Możemy również pastę przygotować bez użycia blendera.
    Odsączone sardynki pognieść widelcem, cebulkę dymkę pokroić w drobną kosteczkę.Dodajemy resztę składników.
    Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybasmarowidłopasta rybnana kanapkido chlebasardynkipasta z sardynek

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Dodane przez: joanna30

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Idealna pasta do kanapek do szkoły...

Pasta chrzanowa

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z chrzanem

Smaczna pasta jajeczna na każde...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

Pasta śledziowa z jajkiem

Dodane przez: smak i uczucie

Pasta śledziowa z jajkiem

Szybka i smaczna pastę śledziowa...

Pasta z papryki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pasta z pieczonej papryki

Pastę z papryki przygotowałam z...

pasta z jejek

Dodane przez: anka1988

Pasta z jajek

Pyszna pasta nie tylko na piątkową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE