Pyszny dodatek do pieczywa który przygotujemy w kilka chwil z. Pasta z sardynek sprawdzi się również podana na krakersach jako smaczna przekąska na imprezę.
10 min
Dla 1 osoby
Składniki:
Sardynki w oleju ok 100 gramów
1 mała dymka
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
sól
50 gramów sera twarogowego
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju z zalewy
szczypta pieprzu
Pasta z sardynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę dymkę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do wysokiego wąskiego naczynia.
Sardynki odsączyć z oleju dodać do cebuli wraz z pozostałymi składnikami.
Całość miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę.
2.Możemy również pastę przygotować bez użycia blendera.
Odsączone sardynki pognieść widelcem, cebulkę dymkę pokroić w drobną kosteczkę.Dodajemy resztę składników.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Komentarze