Pasta z sardynek

4.5 (179 ocen)

  • 10 min

Bardzo lubię pasty do chleba, a szczególnie te domowej roboty. Taka pasta z sardynek to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zdrowa, bez żadnych ulepszaczy i cukru. Po prostu wyjątkowa.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 puszka sardynek chilli vitae d'oro
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    świeża pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z sardynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z sardynkami umieszczamy w blenderze, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie miksujemy na gładki krem. Pastą smarujemy kanapki, tosty itp., posypujemy świeżą pietruszką. Najlepiej smakuje z chlebem ziarnistym z dodatkiem pomidora daktylowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować