pasta z pstrągiem tęczowym i czerwonym pieprzem

0 (0 ocen)

Pyszna pasta twarogowa z wędzonym na gorąco pstrągiem tęczowym, pietruszką oraz czerwonym pieprzem.

Składniki:

  • 200 g białego sera
    150 - 200 g wędzonego na gorąco pstrąga tęczowego
    3 - 4 łyżki wiejskiej śmietany
    sok z limonki
    około 2 łyżeczek czerwonego pieprzu
    pęczek natki pietruszki
    opcjonalne sól lub przyprawa typu vegeta jeśli używamy

Pasta z pstrągiem tęczowym i czerwonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do serka dodajemy śmietanę. Rozcieramy widelcem. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta możemy dodać jeszcze trochę śmietany.
  • 2. Do serka dodajemy rozdrobnioną rybę, posiekaną pietruszkę i pieprz czerwony. Mieszamy.
  • 3. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki. Jeśli pasta jest dla nas za mało słona dodajemy soli lub przyprawy typu Vegeta.
  • 4. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Porady

Czerwony pieprz możemy dodać do pasty w całości lub roztarty w moździerzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy