Pasta z papryki (sos paprykowy)

4.49 (189 ocen)

  • 45 min

Smaczna pasta, doskonała do pizzy jak i do kanapki na wędlinę

  • 45 min

Składniki:

  • - 3 kg czerwonej papryki
    - 3 główki czonku
    - 0,5 szkl oleju
    - 0,5 kg cukru
    - 3 łyżki soli
    - 0,5 szkl. octu
    - 3 małe słoiczki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Pasta z papryki (sos paprykowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, czosnek obrać. Razem zmielić w maszynce do mięsa. Postawić na kuchence i gotować 20 minut. Dodać resztę składników i jeszcze pogotować 20 minut. Gorące wkładać do słoików, zamknąć, odwrócić do góry dnem.

Porady

Jeśli pasta wydaje nam się za mało gładka, po pierwszym gotowaniu można ją rozdrobnić za pomocą blendera

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować