Pasta z oliwek z mielonymi migdałami i truflą letnią

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Pasta która świetnie łączy się z pieczywem, chrupiącymi warzywami lub makaronem. Wystarczy kilka składników by przenieść się w śródziemnomorskie klimaty.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 plasterki trufli letniej
    8 łyżek oliwy z oliwek
    280 g odsączonych z zalewy oliwek bez pestek
    4 łyżki mielonych migdałów
    szczypta soli
    4 łyżki mielonych migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta z oliwek z mielonymi migdałami i truflą letnią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki odsączam z zalewy.
  • 2. Odsączone oliwki przekładam do miski, dosypuję zmielone orzechy i plasterki trufli sól. Całość miksuję z oliwą - do momentu uzyskania pasty.
  • 3. Z podanej porcji wychodzi słoiczek pasty, jeżeli nie będzie spożyta od razu, wierzch zalewam oliwą - tą samą, która była dodawana do miksowania.

Porady

*** taka pasta nie ma konserwantów, dlatego, trzeba ją spożyć w ciągu 2 tygodni

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Oliwki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować