Pasta z mięsa rosołowego z podgrzybkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jeśli macie mięso z rosołu i kilka podgrzybków (lub innych grzybów leśnych) przygotujcie taką pastę. Jest świetna do kanapek!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mięsa z rosołu oddzielonego od kości (u mnie drobiowe)
    200 g oczyszczonych młodych podgrzybków
    2 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól
    pieprz czarny mielony
    1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z mięsa rosołowego z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Przelewamy zimną wodą, aby spłukać wytworzoną pianę, i studzimy. Trzonki i ok. połowę kapeluszy mielimy wraz z mięsem w maszynce. Dodajemy majonez, przyprawy i zieloną pietruszkę i dokładnie mieszamy. Pozostałe kapelusze kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy. Podajemy do pieczywa.

Porady

Można zmielić wszystkie kapelusze wraz mięsem i trzonkami, ale takie pokrojone w drobna kostkę i dodane do pasty dodają jej urody ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Mięso Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować