Pasta z mięsa rosołowego z podgrzybkami

  • wyświetlono: 517 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jeśli macie mięso z rosołu i kilka podgrzybków (lub innych grzybów leśnych) przygotujcie taką pastę. Jest świetna do kanapek!

portret
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

200 g mięsa z rosołu oddzielonego od kości (u mnie drobiowe)
200 g oczyszczonych młodych podgrzybków
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
sól
pieprz czarny mielony
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z mięsa rosołowego z podgrzybkami

  • 1. Grzyby myjemy i gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Przelewamy zimną wodą, aby spłukać wytworzoną pianę, i studzimy. Trzonki i ok. połowę kapeluszy mielimy wraz z mięsem w maszynce. Dodajemy majonez, przyprawy i zieloną pietruszkę i dokładnie mieszamy. Pozostałe kapelusze kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty, ponownie mieszamy. Podajemy do pieczywa.

Porady

Można zmielić wszystkie kapelusze wraz mięsem i trzonkami, ale takie pokrojone w drobna kostkę i dodane do pasty dodają jej urody ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby leśneśniadaniemięso z rosołupodgrzybkimięso drobiowemięso rosołowepasta do chlebadrugie śniadaniepasta do pieczywapasta do kanapekdary lasu

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z awokado

Dodane przez: bedzedka

Pasta z awokado

Pasta z awokado doskonale smakuje...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: gogusia

Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka z domową bagietką...

Pasta z ciecierzycy z koperkiem

Dodane przez: Kloruś

Pasta z ciecierzycy z koperkiem

Zdrowa, wegetariańska propozycja...

pasta z papryki ostrej do mięs i zup

Dodane przez: Beata12

pasta z papryki ostrej do mięs i zup

jesienią przed przymrozkami zebrałam...

Pomidorowa pasta z makreli

Dodane przez: mysza75

Pomidorowa pasta z makreli

Pastę zrobiłam i długo nie poleżała....

Pasta z tuńczyka

Dodane przez: Iwona75

Pasta z tuńczyka

Prosta i szybka pasta do kanapek.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE