Pasta z makreli z papryką

4.5 (161 ocen)

Dosyć ostra ale bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli.

Składniki:

  • 1 makrela wędzona, bez skóry i ości
    3 łyżki majonezu
    1 cebula
    1 łyżeczka płatków chili
    1 łyżka pasty pomidorowej
    1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej ( u mnie węgierska Rolnika)
    pęczek koperku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z makreli z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną ze skóry i pozbawiona ości makrelę włożyć do miski, podzielić widelcem na małe kawałki.
  • 2. Wymieszać z pastą paprykową i pomidorową oraz płatkami chili. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
  • 3. Wymieszać z majonezem. Cebulę i koperek posiekać, dodać do ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chili Makrela wędzona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować