Pasta z makreli z oliwkami i serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeżeli lubicie pasty rybne, a w szczególności pasty z makreli wędzonej, to polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszną pastę z makreli z oliwkami i serem. Pasta ta idealnie smakuje z pieczywem, można ją również podać w wersji imprezowej na ulubionych krakersach, lub w wytrawnych tarteletkach. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 makrela wędzona (u mnie 400g)
    – 200g ogórka zielonego
    – 1 cebula czerwona
    – 100g oliwek zielonych
    – 4 jajka ugotowane na twardo
    – 100g sera żółtego (u mnie gouda)
    – 120g jogurtu naturalnego typu greckiego
    – przyprawy wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z makreli z oliwkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę dokładnie obrać z ości. Jajka i ogórka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Oliwki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Gotową pastę przed podaniem schłodzić w lodówce przez około 2-3 godziny. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować