Pasta z makreli z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam szybka pasta z makreli na chrupkim pieczywie, tym razem wersja z jajkiem. Pastę przygotujesz z kilku składników i śniadanie gotowe :-)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    5-6 sztuk mini korniszonków lub 1 ogórek konserwowy
    5-6 sztuk pieczarek marynowanych lub innych grzybków
    1 cebula szalotka
    2 jajka ugotowane na twardo
    sól i pieprz do smaku

Pasta z makreli z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obrać z ości i zmielić w blenderze lub rozgnieść widelcem. Jajka potrzeć na grubej tarce lub drobno pokroić. Grzybki, korniszonki i cebulę drobno pokroić. Wszystko wymieszać z makrelą, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-)

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy