Pasta z makreli wędzonej

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna pasta rybna ,łatwa i szybka w przygotowaniu.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g makreli (bez ości i skóry )
    250 g twarogu
    1 średnia cebula
    2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
    sól + pieprz

Pasta z makreli wędzonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pastę najlepiej przygotować w blenderze .
    Rybę oczyścić z ości i skóry .
    Cebulę obrać .
  • Pasta z makreli wędzonej 2. Cebulę drobniutko pokroić.
    Rybę i twaróg zblendować .Dodać cebulę ,majonez lub jogurt .Całość wymieszać .Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Jeśli nie posiadamy blendera ,to twaróg i rybę możemy rozdrobnić widelcem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy