Pasta z makreli wędzonej, jajek i musztardy

0 (0 ocen)

Idealna na kanapki oraz na krakersy jako przekąska

Składniki:

  • 2 średnie makrele
    4 ugotowane jajka
    1 mała cebulka
    2 większe ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka musztardy
    pieprz do smaku

Pasta z makreli wędzonej, jajek i musztardy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę wyfiletować, obrać, wrzucić do miski.

    Cebulę obrać z łupiny. Jajka obrać ze skorupek. Cebulę, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do obranej makreli. Posypać pieprzem. Dodać majonez, musztardę i koncentrat pomidorowy. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki.

    Pasty nie solimy, gdyż ryba jest już w sama w sobie słona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy