Pasta z makreli wędzonej i twarogu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna pasta z makreli wędzonej idealna do chrupiącego pieczywa. Bardzo szybki i fajny pomysł na zastąpienie tradycyjnych kanapek .

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g makreli bez ości i skóry
    50 g cubuli
    100 g twarogu
    łyżka majonezu
    łyżka musztardy
    sól i pieprz do smaku
    2-3 gałązki koperku

Pasta z makreli wędzonej i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obrać ze skóry i ości,zblenderować .Cebulę zetrzeć na tarce lub drobniutko pokroić .Twaróg zblenderować,koperek drobno posiekać. Wymieszać wszystko razem .
  • 2. Dodać majonez ,musztardę i doprawić .Całość wymieszać .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy