Pasta z makreli i smażonego pora (na kanapki)

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Został mi mały kawałek pora. Za mało na samodzielną surówkę, dlatego wymyśliłam taką pyszną pastę na kanapki. Rzadko kiedy jadam kanapki na śniadanie, ale ta pasta idealnie pasuję do ciemnego pieczywa i przepysznie smakuje w towarzystwie z kiełkami i rzodkiewką. Spróbujcie

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 150g białej części pora
    – 1 makrela wędzona ( u mnie 300g po obraniu)
    – 2 jajka ugotowane na twardo
    – 75g twardego sera żółtego ( u mnie gouda)
    – 200g ogórka zielonego
    – 80g twarożku delikatnego (u mnie firmy President)
    – sól i pieprz wg smaku
    – 1 łyżka ulubionego tłuszczu ( u mnie masło klarowane)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Pasta z makreli

Pasta z makreli i smażonego pora (na kanapki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por umyć, pokroić w cienkie paski i podsmażyć na ulubionym tłuszczu, wystudzić. Smażyć do gotowości, aż por całkowicie zmięknie. Makrelę obrać, pozbyć się ości i rozdrobnić. Jajka i ogórka pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić wg smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę schłodzić przez godzinę i podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować