Pasta z makreli i marchewki

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Pyszna pasta z rybą i marchewką , polecam;)

  • 40 min

Składniki:

  • Duża wędzona makrela
    1-2 marchewki ( 2/3 wagi makreli )
    2- 6 jajek
    Pieprz biały mielony
    1 -2 łyżeczki majonezu ( zależy od soczystości marchwi)
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty

Pasta z makreli i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-064o9ky 1. Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram, jeśli będą faszerowane przecinam na połówki i wyciągam żółtka. Jeśli pastę przeznaczymy tylko do smarowania pieczywa, wystarczą 2 jajka.
    Makrele obieram dokładnie z ości i skóry. Obraną i umytą marchew ścieram na drobnych oczkach. Rozdrabniam w malakserze razem z rybą i żółtkami, lub całymi jajkami.
  • image-1xfen3p 2. Następnie dodaję pieprz, i na początek łyżeczkę majonezu. Mieszam, jeśli jest potrzeba dodaję ciut majonezu.
    Odkładam do lodówki . Gotową pastą smarujemy pieczywo, lub faszerujemy połówki jajek.

Porady

Pasty nie solę, makrela jest wystarczająco słona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować