Pasta z makreli i jajek

  • wyświetlono: 3134 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)

Kasia Futka
  • 20min

Składniki

- makrela wędzona
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 kiszony ogórek
- 1 mała cebula biała
- 2 łyżki delikatnego majonezu (light)
- 1 łyżeczka koperku
- sól i pieprz
- szczypta cukru brzozowego

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z makreli i jajek

  • 1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, rwiemy na kawałki i przekładamy do miseczki wraz z 2 łyżkami majonezu. Oba składniki dokładnie łączymy, ugniatając je widelcem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. W małą kosteczkę kroimy także cebulkę i osuszony z soku ogórek kiszony. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do ryby, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą, pieprzem i koperkiem. Życzę smacznego! :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodypasta z makrelipasta rybnaPasta z makreli i jajekmakrela-wedzona

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta na chleb z makreli wędzonej i jajek

Dodane przez: Bożena1960

Pasta na chleb z makreli wędzonej i jajek

Prosta, smaczna, bez większego...

Pasta z makreli wędzonej

Dodane przez: Ela Ślązak

Pasta z makreli wędzonej z jajkiem i ogórkiem

Idealna pasta na śniadanie lub...

Pasta do pieczywa

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli

Smaczna i prosta w przygotowaniu...

image-25mw228

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem i jogurtem...

Pysznie i zdrowo, chleb akurat...

pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: zlotko

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

fantastyczna w smaku!

image-13c36cx

Dodane przez: Kasia_S

Pasta z makreli wędzonej, jajek i musztardy

Idealna na kanapki oraz na krakersy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE