Pasta z makreli i jajek

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)

  • 20 min

Składniki:

  • - makrela wędzona
    - 2 jajka ugotowane na twardo
    - 1 kiszony ogórek
    - 1 mała cebula biała
    - 2 łyżki delikatnego majonezu (light)
    - 1 łyżeczka koperku
    - sól i pieprz
    - szczypta cukru brzozowego
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna Pasta z makreli

Pasta z makreli i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, rwiemy na kawałki i przekładamy do miseczki wraz z 2 łyżkami majonezu. Oba składniki dokładnie łączymy, ugniatając je widelcem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kosteczkę. W małą kosteczkę kroimy także cebulkę i osuszony z soku ogórek kiszony. Wszystkie pokrojone składniki dodajemy do ryby, dokładnie mieszamy i doprawiamy całość solą, pieprzem i koperkiem. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować