Pasta z makreli, ajwaru i koperku

2 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i szybka do wykonania pasta do kanapek. Doskonała na śniadanie i kolację.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    2 łyżki ajwaru ostrego
    2 łyżki posiekanego koperku
    1 czerwona cebula
    po szczypcie soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Pasta z makreli, ajwaru i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Makrelę obieram ze skóry i ości, cebulę kroję w kostkę. Makrelę, ajwar, koperek, cebulę, sól i pieprz miksuję blenderem, do uzyskania jednolitej masy.

Porady

Tak przygotowaną pastę podaję z pieczywem, macą lub krakersami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajwar Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować