Pasta z makreli

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ekspresowa w wykonaniu pasta z wędzonej makreli. Do jej wykonania potrzeba zaledwie kilka składników, które zapewne macie w lodówce.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wędzona makrela
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    młoda cebula ze szczypiorkiem
    2-3 łyżeczki kaparów
    łyżka miękkiego masła
    pieprz
    opcjonalnie ostry sos np. Sriracha lub pasta z ostrych papryczek jeśli lubicie pikantne smaki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy ze skóry i ości. Do ryby dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek, kapary, masło i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i opcjonalnie ostrym sosem. Ryba i kapary są słone, więc sól nie będzie konieczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować