Ekspresowa w wykonaniu pasta z wędzonej makreli. Do jej wykonania potrzeba zaledwie kilka składników, które zapewne macie w lodówce.
10 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
wędzona makrela
2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
młoda cebula ze szczypiorkiem
2-3 łyżeczki kaparów
łyżka miękkiego masła
pieprz
opcjonalnie ostry sos np. Sriracha lub pasta z ostrych papryczek jeśli lubicie pikantne smaki
Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrelę obieramy ze skóry i ości. Do ryby dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek, kapary, masło i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i opcjonalnie ostrym sosem. Ryba i kapary są słone, więc sól nie będzie konieczna.
Komentarze