Pasta z makreli

5 (174 ocen)

pasta do chlebka......

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    5 jajek
    4-5 ogórków konserwowych
    1 cebula
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżeczka ostrej musztardy ( czubata )
    3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
    Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć wszystkie ości.
    Kawałki ryby rozgnieść widelcem.
    Do ryby za pomocą siatki do sałatek w kroić jajka.
    Ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
    Ogórki mają dużo soku, więc w dłoniach odcisnąć go i odciśnięte wrzucić z cebulą do ryby.
    Na koniec dodać musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku.
    Wymieszać pastę i podawać z dowolnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować