Pasta z łososia i oscypka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nieoczywiste, ale przepyszne połączenie smaków - wędzony łosoś, jajko i oscypek. Smarowidło smakuje świetnie ze świeżym chrupiącym pieczywem, lub waflami ryżowymi.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Łosoś wędzony - 60g
    Jajko - 1 sztuka
    Oscypek - 50 g
    Ogórek konserwowy - 2 sztuki
    Majonez - 1 łyżka
    Ketchup - 1 łyżeczka
    Pieprz

Pasta z łososia i oscypka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo. Po schłodzeniu kroimy w drobną kostkę. Łososia rozgniatamy widelcem. Oscypka ścinamy na tarce. Ogórka konserwowego kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i keczupem. Doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy