Pasta z łososia

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna pasta do pieczywa, smakuje wybornie.

  • 15 min

Składniki:

  • 25 dag wędzonego łososia
    50 dag białego sera
    2 łyżki śmietany 12 %
    2 łyżeczki szczypiorku
    2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    Łyżeczka pieprzu czosnkowego
    Pół łyżeczki białego pieprzu
    Opcjonalnie 2 łyżeczki majonezu

Pasta z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ypvxfp 1. Łososia obieram ze skóry i dzielę na mniejsze kawałki. Ser biały także kroję na kawałki, tak aby mieściły się do otworu miski blendującej. Rozdrabniam wkładając na przemian raz ser raz rybka, śmietanę dodaję jak masa robi się zbyt sucha. Wsypuję przyprawy i szczypiorek.
  • image-1nu63gg 2. Na końcu dla podkreślenia smaku dodałam 2 łyżeczki majonezu, ale to zależy od własnych upodobań. Trzeba pastę skosztować.
    Pastę podajemy na chlebku, moim przysmakiem jest podana na plastrach zielonego ogórka;)

Porady

Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy