Pasta z łososia

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta z gotowanego na parze lub pieczonego w piekarniku łososia idealnie nadaje się jako dodatek do kanapek. Sprawdzi się również jako dip do imprezowych przekąsek.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag filetu świeżego łososia ze skórą,
    1 średni ogórek kiszony,
    1/2 łodygi selera naciowego,
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    1 łyżka majonezu,
    2 łyżeczki musztardy francuskiej,
    sól, pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować garnek do gotowania na parze. Wlać wodę, zagotować. Łososia umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Na wkładzie do gotowania na parze ułożyć przygotowaną rybę skórą do dołu, przykryć pokrywką i gotować przez około 10 minut, ostudzić. Łososia można również upiec w piekarniku.
  • 2. Seler naciowy i ogórka kiszonego pokroić w drobną kostkę.
    Widelcem oddzielić mięso ryby od skóry, przełożyć do miseczki, dodać majonez, musztardę francuską, sól i pieprz, najlepiej świeżo zmielony. Wszystkie składniki dokładnie rozgnieść widelcem na jednolitą pastę.
    Dodać pokrojone warzywa oraz natkę pietruszki, wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Musztarda Natka pietruszki Ogórek Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować