Pasta z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka w przygotowaniu, niezwykle zdrowa pasta z kaszy jaglanej. Cudownie smakuje ze świeżym ogórkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • - kasza jaglana - 1 szklanka
    - oliwki zielone - 7 szt
    - sezam - 2 płaskie łyżeczki
    - oliwa czosnkowa - 1 łyżka
    - sól, pieprz

Pasta z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19cvtfp 1. Kaszę przelewamy zimną wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy 2,5 szkl zimnej wody, lekko solimy i gotujemy do momentu odparowania wody co pewien czas mieszając.
  • image-0wpgy48 2. Ugotowaną kaszę studzimy, przekładamy do blendera, dodajemy oliwki, sezam, przyprawy i oliwę. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Przed podaniem pastę schładzamy min. 2 h. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy