Pasta z kaszy gryczanej i soczewicy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa pasta do pieczywa z kaszy gryczanej i soczewicy.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kasza gryczana-50 g
    pół puszki soczewicy
    100 g serka kanapkowego z przyprawami( u mnie Delicatez biedronki)
    opcjonalnie łyżka majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z kaszy gryczanej i soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować w w osolonej wodzie, wystudzić. Wszystkie składniki zblendować,ewentualnie dodać łyżkę majonezu lub wody z soczewicy jeśli pasta będzie za sucha. przyprawić do smaku.
    Smacznego.

Porady

Z podanej ilości składników wyszły mi 2 słoiczki-200 i 300 g.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować