Pasta z kaczki i indyka

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna pasta do kanapek, zrobiłam ją z mięsa z rosołu. Smaku nadają suszone papryki, ser i suszone pomidory

Składniki:


  • 0,5 kaczki (z rosołu)
    1 mała golonka z indyka (z rosołu)
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    2 łyżki oliwy
    sól i pieprz czarny do smaku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    6 połówek suszonych pomidorów (z oleju)
    100 g camemberta

Pasta z kaczki i indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso kaczki i indyka obrać z kości, usunąć skórki i chrząstki. rozdrobnić i wrzucić do miski.

    Dodać majonez, keczup (najlepiej pikantny) i oliwę.

    Wsypać sól, pieprz i obie papryki mielone.

    Dodać pokrojony ser

    i połówki osączonych z oleju pomidorów.

    Wszystkie składniki zmiksować dokładnie blenderem, gdy pasta będzie sucha dodać 1-2 łyżki rosołu.

    Pastę przełożyć do miseczki i schłodzić. Podawać z domowym pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy