Pasta z kabanosem i chrzanem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W lodówce zalegala otwarta paczka kabanosików i żeby się nie zmarnowały,przerobiłam je na pyszną pastę. Mam nadzieję, że zachęciłam Was skutecznie do przepisu,zapraszam :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kabanosa drobiowego
    3 małe ogórki konserwowe
    1 czubata łyżka chrzanu ze słoiczka
    1 łyżeczka majonezu odtłuszczonego
    1 łyżka mleka
    sól, pieprz do smaku

Pasta z kabanosem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosa porkoić na mniejsze kawałki, przełożyć do małego pojemnika blendera z ostrzami. Zmielić. Dodać mleko oraz chrzan i ponownie zmiksować. Przełożyć do miseczki. Dodać majonez i startego ogórka na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy