W lodówce zalegala otwarta paczka kabanosików i żeby się nie zmarnowały,przerobiłam je na pyszną pastę. Mam nadzieję, że zachęciłam Was skutecznie do przepisu,zapraszam :)
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
100 g kabanosa drobiowego
3 małe ogórki konserwowe
1 czubata łyżka chrzanu ze słoiczka
1 łyżeczka majonezu odtłuszczonego
1 łyżka mleka
sól, pieprz do smaku
Pasta z kabanosem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kabanosa porkoić na mniejsze kawałki, przełożyć do małego pojemnika blendera z ostrzami. Zmielić. Dodać mleko oraz chrzan i ponownie zmiksować. Przełożyć do miseczki. Dodać majonez i startego ogórka na tarce o dużych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Komentarze