Pasta z jajek wędzonej makreli i szpinaku

  • wyświetlono: 63 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Taka pasta świetnie smakuje na kanapkach, ale można ją też zaserwować np. na krakersach, jako ciekawą przystawkę.

moje zdjęcie1
  • 5 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

6 jajek
1 wędzona makrela (250 gram)
100 gram świeżego szpinaku
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka chrzanu
szczypta ostrej papryki
pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z jajek wędzonej makreli i szpinaku

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy starannie z ości.

    Szpinak płuczemy i osuszamy.

    Wrzucamy wszystkie składniki do rozdrabniacza i rozdrabniamy, aż powstanie jednolita pasta.

    Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szpinakwędzona makrelapasta kanapkowa

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

Pasta z makreli

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pasta z makreli wędzonej i jajek

Prosta, szybka, smaczna a przede...

Tradycyjna pasta z makreli

Dodane przez: szpileczka

Tradycyjna pasta z wędzonej makreli

Taką pastę robię najczęściej.

pasta z makreli

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pasta z makreli wędzonej

Dziś pyszna pasta z wędzonej makreli,...

chleb z pastą

Dodane przez: Babcia Tereska

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI

Pyszna pasta z ryby wędzonej, do...

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: Joatar

Pasta z wędzonej makreli

Nigdy nie lubiłam past rybnych,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE