Pasta z jajek przepiórczych i tuńczyka

  • wyświetlono: 649 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pastę polecam do pieczywa na piątkowe śniadanie lub kolację.

bogusia82

Składniki

20 jajek przepiórczych

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

4 łyżki majonezu

Sól,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z jajek przepiórczych i tuńczyka

  • 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut od momentu zagotowania.Ostudzone obieramy i kroimy w drobną kostkę.Tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do jajek.Dodajemy majonez,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.

Porady

Zamiast jajek przepiórczych możemy użyć jajek kurzych,tylko w mniejszej ilosci.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylaJajkapasta jajecznamajoneztuńczykśniadanieprzekąskakolacjajajka przepiórczePostpasta z tuńczykado pieczywapostne daniePasta z jajek przepiórczych i tuńczyka

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z makreli i jajek

Dodane przez: Futka

Pasta z makreli i jajek

Propozycja na smaczną i bardzo...

Pasta z awokado, jajek, tuńczyka i suszonych pomidorów.

Dodane przez: edyta337

Pasta z awokado, tuńczyka, jajek i suszonych...

Zdrowa i szybka pasta z awokado,...

Pasta z szynki i jajek

Dodane przez: AnetaJ

Pasta z szynki i jajek

Bardzo szybka do przygotowania,...

Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Dodane przez: Malgoska w kuchni

Pasta kanapkowa z tuńczykiem, jajkiem i kukurydzą

Smaczne, zdrowe ,podzielne. Każdy...

Pasta z jajek i awokado

Dodane przez: AnkaFiranka

Pasta z jajek i awokado

Pyszna pasta będzie smakowitym...

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Dodane przez: Cukiereczek

Pasta kanapkowa z makreli i jajek

Ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE