Pasta z jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i szybkie śniadanie. Pasty zawsze się sprawdzają. Są świetnym sposobem na przewietrzenie lodówki. Zatem proponuję pastę jajeczną z rzodkiewką, papryką czerwoną, szczypiorkiem i cebulką. Całość zajęła mi 15 minut, więc same plusy :-)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    1 cebula dowolna
    3 duże rzodkiewki
    2 małe słodkie czerwone papryczki
    pół pęczka szczypiorku
    1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku

Pasta z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na grubej tarce. Cebulę, szczypiorek i paprykę drobno pokroić. Rzodkiewki zetrzeć na drobnej tarce i wycisnąć sok. Wszystko wymieszać, dodać majonez, jogurt, doprawić solą i pieprzem. Gotowe :-)

    Prosto, szybko, smacznie...

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy