PASTA Z GOTOWANEJ KUKURYDZY Z MOZZARELLĄ

5 (178 ocen)

Poszperałam w lodówce, sprawdziłam co może pasować do kukurydzy. Dodałam dosłownie 3 składniki i powstała taka oto pyszna aromatyczna pasta.

Składniki:

  • 2 kolby kukurydzy
    35 g sera mozzarella
    1 ząbek czosnku
    1/2 pęczka koperku
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z gotowanej kukurydzy z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kolby umyć. Przekroić na pół i włożyć do garnka. Zalać wodą,dodać 1/2 łyżeczki soli i ugotować do miękkości. Odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Następnie ustawić pionowo na desce do krojenia i ściąć ziarna. Przełożyć do blendera i dokładnie zmiksować. Dodać kawałki mozzarelli i ponownie zmiksować. Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do kukurydzy. Koperek drobniutko posiekać. Wrzucić do pasty razem z przyprawami. Wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej kwadrans. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować