Pasta Z Fasoli Z Suszonymi Pomidorami I Olejem Konopnym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakiem olej konopny przypomina orzechy lub słonecznik, w zapachu jest nieco ziemisty, a potrawy dzięki jego dodatkowi stają się wyraziste i charakterne.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml fasoli czerwonej z puszki
    3-4 suszone pomidory
    1 i 1/2 łyżki oleju konopnego
    1/3 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
    ewentualnie szczypta ostrej papryki
    plaster cebuli
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami i olejem konopnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zaczynamy od pomidorów, jeśli są bez zalewy to namaczamy je w bardzo gorącej wodzie przez około 10 minut.

    2. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy przegotowaną wodą, następnie przekładamy ją do blendera.

    Do fasoli dodajemy odsączone pomidory, 1 łyżkę oleju konopnego, sól, plaster cebuli, ząbek czosnku oraz wędzoną paprykę i całość blendujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta to możemy dodać odrobinę jogurtu naturalnego lub wody lub oliwy spod pomidorów (jeśli pomidory były w oliwie)

    Pastę przed podaniem polewamy jeszcze olejem konopnym. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować