Pasta z dyni

0 (0 ocen)

Taka pasta to samo zdrowie, pełna witamin i lekko pikantnego wyrazistego smaku.

Składniki:


  • 3 łyżki puree z dyni
    200 g półtłustego twarogu
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    1 mała papryczka chili
    1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru
    2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    kilka kropli soku z cytryny
    sól, pieprz
    olej do smażenia (1-2 łyżki)

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek i papryczkę chili bardzo drobno posiekać (z papryczki usunąć koniecznie pestki).
    Olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekane warzywa i smażyć ok. 2-3 minuty po czym dodać puree z dyni. Chwilę smażyć, zdjąć z ognia, przestudzić i zmiksować blenderem na gładką masę.
  • 2. Twaróg rozgnieść widelcem z masą dyniową. Dodać posiekany szczypiorek i sok z cytryny. Wszystko wymieszać i na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Tak przygotowaną pastą smarować pieczywo lub krakersy. Świetnie smakuje posypana dodatkowo pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Dynia Imbir Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować