PASTA Z CZARNYCH OLIWEK, CZOSNKU I SŁONECZNIKA

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

Pasta z czarnych oliwek jest bardzo smaczna. Przygotowałam ją do małych kanapeczek, jednak polecam ją również do krakersów, nachosów i nadziewania. Podana z chrupiącym pieczywek i szczypiorkiem nie ma sobie równych.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g czarnych oliwek
    1 łyżka ziarna słonecznika
    1 ząbek czosnku, obrany
    2 łyżki oliwy
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z czarnych oliwek, czosnku i słonecznika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pocjew 1. PRZYGOTOWANIE :

    Oliwki odcedzamy z zalewy, przekładam do pojemnika blendera z wszystkimi składnikami. Miksujemy na gładką masę. Przekładamy do salaterki i przechowujemy w lodówce. Pasta jest pyszna, gotowa do użycia od zaraz. Możemy ją przechowywać w chłodnym miejscu kilka dni.
    Moja propozycja podania małych przekąsek z chipsami nachos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Słonecznik

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować