Pasta z cieciorki, awokado i rzodkiewki

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna pasta kanapkowa z cieciorki i awokado, z chrupiącymi kawałkami rzodkiewki. Z dodatkiem czosnku.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki
    1 i pół awokado
    pół pęczka rzodkiewki
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z cieciorki, awokado i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odsączoną z zalewy cieciorkę wrzucamy do rozdrabniacza i rozdrabniamy na gładką pastę. Awokado obieramy, kroimy na kawałki i również rozdrabniamy. Rzodkiewki oczyszczamy i kroimy w bardzo drobną kostkę.

    Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować