Pasta z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tania,zdrowa i pyszna. Jest oryginalnym dodatkiem do kanapek. Mi najlepiej smakują kanapki z tą pastą i żółtym serem.

  • 10 min

Składniki:

  • cieciorka
    cebula
    czosnek
    przecier pomidorowy
    sól
    pieprz

Pasta z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przez 10-12 h namaczać cieciorkę.
  • 2. Wymienić wodę. Gotować cieciorkę przez 1,5- 2h.
  • 3. Cebulę drobno posiekać i poddusić na małym ogniu.
  • 4. Ugotowaną cieciorę zbanderolować, dodać 1-2 ząbków czosnku ( według preferencji) przeciśniętych przez praskę oraz podduszoną cebulę. Dodać przecier pomidorów. Doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać.

Porady

Zamiast przecieru pomidorowego można dodać suszonych pomidorów. Przed podaniem można posypać pietruszką dla lepszego efektu wizualnego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasta z cieciorki i marchewki