Pasta z ciecierzycy z czarnymi oliwkami i olejem z pestek dyni

  • wyświetlono: 474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Olej z pestek dyni nadaje paście świetnego aromatu oraz zielonkawy kolor, nie wspominając już o jego drogocennych właściwościach.

jacekwkuchni
  • 120min

Składniki

- 1 szklanka ciecierzycy
- 0,5 szklanki czarnych oliwek
- 6 łyżek oleju z pestek dyni
- 0,5 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z ciecierzycy z czarnymi oliwkami i olejem z pestek dyni

  • 1. Ciecierzycę moczymy przez kilka godzin, płuczemy i gotujemy przez około 2 godziny. Ugotowaną ciecierzycę przekładamy do miski, dodajemy oliwki i wlewamy wodę. Blendujemy do połączenia się składników. Wlewamy olej z pestek dyni, wsypujemy kminek, doprawiamy pieprzem i solą i blendujemy jeszcze przez chwilę.

Porady

Pasta świetnie nadaje się na kanapki i można ją przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodypastacieciorkaolejhummus

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z ciecierzycy

Dodane przez: Ola1984

Pasta z ciecierzycy z rukolą i tymiankiem

Pyszna pasta z ciecierzycy idealnie...

image-1mdtq0y

Dodane przez: Marcelina

pasta z sardynek w oleju

Pastę zwykle robiłam z makreli...

PASTA Z CIECIERZYCY Z BROKUŁEM I KOPERKIEM

Dodane przez: monikaT83

PASTA Z CIECIERZYCY Z BROKUŁEM I KOPERKIEM

Pasta w iście wiosennym kolorze....

Pasta z oliwek i czosnku

Dodane przez: jacekwkuchni

Pasta z oliwek i czosnku

Oliwki i czosnek to doskonałe połączenie!

Humus, pasta z ciecierzycy

Dodane przez: anemon

Humus, pasta z ciecierzycy

Humus, to pasta z ciecierzycy znana...

pasta

Dodane przez: dusiowa

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Pasta z ciecierzycy i suszonych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.