Pasty do chleba mają same plusy są zdrowe, ekonomiczne i szybkie do przygotowania, Można je przygotowywać na różne sposoby i z najróżniejszych składników. A ta pasta z cieciorki i suszonych pomidorów jest jedną z naszych ulubionych.
10 min
Dla 1 osoby
Składniki:
250 gramów ciecierzycy ( ugotowanej lub z puszki)
50 gramów kremowego serka użyłam łaciaty
5 lub 6 plastrów suszonych pomidorów
szczypta suszonej bazylii
1 malutki ząbek czosnku
2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jeżeli używamy ciecierzycy z puszki to odcedzamy z zalewy. Wodę zostawiamy przyda się aby uzyskać odpowiednią konsystencję naszej pasty.
Następnie wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy na jednolitą masę.
Jak pasta wyjdzie mało kremowa dodajemy po łyżce wody z zalewy lub od gotowania tyle aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.
Komentarze