Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Pasty do chleba mają same plusy są zdrowe, ekonomiczne i szybkie do przygotowania, Można je przygotowywać na różne sposoby i z najróżniejszych składników. A ta pasta z cieciorki i suszonych pomidorów jest jedną z naszych ulubionych.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 250 gramów ciecierzycy ( ugotowanej lub z puszki)
    50 gramów kremowego serka użyłam łaciaty
    5 lub 6 plastrów suszonych pomidorów
    szczypta suszonej bazylii
    1 malutki ząbek czosnku
    2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli używamy ciecierzycy z puszki to odcedzamy z zalewy. Wodę zostawiamy przyda się aby uzyskać odpowiednią konsystencję naszej pasty.
    Następnie wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy na jednolitą masę.
    Jak pasta wyjdzie mało kremowa dodajemy po łyżce wody z zalewy lub od gotowania tyle aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.

Komentarze

Podobne przepisy