Pasta z ciecierzycy

0 (0 ocen)

zdrowa pasta na śniadanie lub kolacje

Składniki:

  • ciecierzyca (1 szklanka suchej ciecierzycy)
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz, słodka papryka w proszku

Pasta z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę namoczyć na noc w wodzie. Na następny dzień ugotować w wodzie do miękkości (około 1 godziny). Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ciecierzycę zblenderować wraz z z cebulką i czosnkiem. Doprawić do smaku. Dodać 3/4 szklanki wody do blenderowania. W razie konieczności więcej.

    Można podawać z ziarnami, pomidorami, pomidorami suszonymi, oliwkami itd.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy