PASTA Z BOBU (PATÉ di FAVE)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bruschetta, czyli włoska grzanka z taka pastą jest wyśmienita. Podaje sie ja zazwyczaj w towarzystwie wędlin i serów jako antipasto, czyli na początek uczty i pobudzenie apetytu;)

  • 30 min

Składniki:

  • 400g bobu
    2-3 łyżki startego sera typu parmezan
    1/2 ząbka czosnku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    świeża mięta lub tymianek
    sól
    świeżo mielony pieprz

    pieczywo na grzanki (bruschette)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z bobu (paté di fave) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z bobu 1. Bób ugotować w osolonej wodzie, a następnie wyłuskać (jeśli jest malutki i młodziutki można zostawić z łuskami).
  • pasta z bobu 2. Zmiksować z oliwą, startym serem i czosnkiem.
  • 3. Doprawić solą , pieprzem i ziołami.
  • 4. Pieczywo pokroić na kromeczki i upiec w piekarniku, na grillu lub na patelni z odrobina oliwy. Podawać z pastą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować