Pasta z bobu na chleb

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam pastę do pieczywa z bobu.
Szybka, prosta w wykonaniu pasta smakuje wyśmienicie, a jeszcze ze świeżym, ciepłym pieczywem.
Pychotka.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • bób 1 kg,
    koperek 1/2 pęczka,
    masło 2 - 3 łyżki,
    sól, pieprz do smaku,
    sok z 1/2 szt . cytryny,
    oliwa 3 łyżki,

Pasta z bobu na chleb - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z bobu do chlebka 1. Bób dobrze wypłukać, zalać wodą i ugotować.
    Po ugotowaniu obrać ze skórki. Włożyć do miski i zmiksować blenderem na jednolitą masę razem z oliwą.
    Dodać poszatkowany koperek świeży, sok z cytryny, a do smaku doprawić solą i pieprzem.
    Dodać 2 - 3 łyżki masła i ponownie dokładnie wymieszać.

    Pastę podawać do świeżego pieczywa.
    Jest pyszna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy