Pasta z bakłażana z pomidorami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

smaczna pasta warzywna do pieczywa- z pieczonego bakłazana z pomidorami i sezamem:)zdrowa , smaczna , sycąca,- nieco ostra posmakuje kazemu!

  • 5 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
    2 ząbki czosnku
    około 7-8 sztuk suszonych pomidorów
    1 łyżka sezamu
    1 \2 łyzeczki koncentratu pomidorowego
    5 łyżek oliwy z oliwek
    sól,
    pieprz grubo zmielony
    1\2 łyzeczki słodkiej papryki
    1 łyzka sezamu
    bazylia do smaku
    suszona natka -około 1\2 łyzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z bakłażana z pomidorami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Bakłażana myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy go na plasterki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy przez około 35 w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do przestudzenia.
    2. Po upieczeniu plasterki bakłazana umieszczamy w misce, dodajemy , suszone pomidory, koncentrat, zioła, sól, pieprz, paprykę , oliwę z oliwek , czosnek sezam i suszona natkę.
    Całość blenderujemy na gładką masę. Podajemy ze świezym pieczywem, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować