Pasta z bakłażana na krakersach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska na ostatki.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krakersy 1 paczka
    Bakłażan 1 szt.
    Pomidor 1 szt.
    Czosnek 2 ząbki
    Jogurt naturalny 2 łyżki
    Oliwa 2 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Oliwki czarne
    Świeże zioła do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pasta z bakłażana na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana umyć, osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do czarnej skórki. Gorącego bakłażana włożyć do plastikowej miski, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki razem z bakłażanem i zmiksować z dodatkiem czosnku, oliwy i jogurtu. Otrzymaną pastę przyprawić do smaku, ułożyć na krakersach, ozdobić ziołami i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Krakersy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować