Pasta z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -2 bakłażany
    -2/3 szklanki oliwy z oliwek
    -5 ząbków czosnku
    -2 łyżki tahini
    -1/2 cytryny
    -pęczek natki pietruszki
    -sól

Pasta z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany kroimy na plastry, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po wystygnięciu bakłażana miksujemy z czosnkiem, tahini, oliwą, natką i sokiem wyciśniętym z cytryny. W razie potrzeby solimy. Pasuje do różnego rodzaju pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy